درآمد میلیونی با راه اندازی کلینیک دندانپزشکی

طبق آمار رسمی وزارت بهداشت در سال 95، 18/5 درصد از هزینه های پرداختی از سوی مردم به دندانپزشکی اختصاص یافته و این نشان از درآمد میلیونی در این شغل دارد. این در حالی است که 40 درصد از مردم از خدمات دندانپزشکی محروم هستند، اختصاص ۱۸٫۵ درصد از کل هزینه ها نشان از بالا بودن هزینه های دندانپزشکی در کشور دارد.

براساس آمار چهار دهک از خانوار ایرانی از خدمات دندانپزشکی محروم هستند و بیشتر خدمات دندانپزشکی به دهک های بالای جامعه اختصاص پیدا می کند. وزارت بهداشت در سال گذشته اعلام کرد دهک های بالای جامعه بیش از ۲۵ درصد هزینه های درمانی را در بخش دندانپزشکی صرف کرده اند. این موضوع نشان می دهد که یک کلینیک دندانپزشکی باید گروه مرفه و متوسط جامعه را هدف قرار داده و براساس درآمدهای این قشر از جامعه کسب و کار خود را برنامه ریزی کند.

در حال حاضر بررسی های میدانی نشان می دهد که در نقاط پایین و کم درآمد جامعه کلینیک دندانپزشکی خصوصی وجود ندارد و اگر موردی هم باشد مربوط به سازمان ها و ارگان های دولتی است. در دندانپزشکی، حداکثر موادی که مصرف می شود ۱۰ تا ۱۲ درصد هزینه است و بقیه هزینه هایی که گرفته می شود، هزینه های جانبی و دستمزد پزشک است. مراجعه به یک کلینیک دندانپزشکی در کمترین صورت بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان هزینه دارد.

هر کلینیک به طور متوسط بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ مراجعه کننده در ماه دارد. اگر تنها ۱۲ درصد از هزینه ها صرف مواد اولیه و هزینه های جانبی کلینیک شود با یک حساب سر انگشتی می توان گفت که یک کلینیک دندانپزشکی در کمترین حالت ۱۵ میلیون درآمد دارد که با کسر ۱۲ درصد هزینه ها بین ۱۲٫۵ تا ۱۳ میلیون سود خالص دارد که در آمد ماهانه آن به بیش از ۳۰۰ میلیون تومان می رسد.

شرایط عمومی تاسیس یک کلینیک دندانپزشکی برای کسب درآمد میلیونی

برای راه اندازی یک کلینیک دندانپزشکی و کسب درآمد میلیونی باید شرایط عمومی و تخصصی را به صورت یکجا داشت. شرایط عمومی تاسیس یک درمانگاه دندانپزشکی عبارت است از

۱- تاسیس هر گونه موسسه درمانی به نام مرکز دندانپزشکی قبل از هر گونه اقدام، منوط به کسب موافقت اصولی و پروانه تاسیس از وزارت متبوع است.

۲- نداشتن سوء پیشینه

۳- داشتن ساختمان مناسب و مورد تایید کارشناس وزارتخانه متبوع (فضای فیزیکی مورد نیاز مرکزدرمانی براساس تعداد یونیت دندانپزشکی و بخش های مصوب محاسبه می شود که حداقل مساحت مناسب برای هر یونیت و متعلقات مربوطه ۱۰ متر است).

۴- مراکز درمانی عمومی و تخصصی دندانپزشکی می توانند در حداقل مساحت ۱۵۰ متر مربع و در یک یا چند طبقه ساختمان احداث شود. اصل هر مرکز درمانی اعم از تخصصی و عمومی با مرکز مشابه نباید از ۵۰۰ متر کمتر باشد.

شرایط تخصصی تاسیس یک کلینیک دندانپزشکی برای کسب درآمد میلیونی

علاوه بر این شرایط عمومی، شرایط تخصصی هم باید در راه اندازی یک کلینیک دندانپزشکی مورد توجه قرار گیرد. براساس آیین نامه تاسیس درمانگاه های دندانپزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، شرایط تخصصی راه اندازی یک کلینیک  و کسب درآمد میلیونی عبارت است از

۱- وجود یک دستگاه اتوکلاو با حجم حداقل ۱۷ لیتر به ازای هر پنج دستگاه یونیت دندانپزشکی الزامی است.

۲-وجود حداقل یک دستگاه رادیوگرافی پری اپیکال

۳- مراکز تخصصی می توانند علاوه بر بند (۵-۳) یک دستگاه رادیولوژی پانورکس ولترال سفال نیز داشته باشند.

۴- برای بهره برداری اولیه از مراکز، تعداد حداقل پنج دستگاه یونیت صندلی دندانپزشکی و متعلقات مربوطه ضروری است.

۵- دارو و تجهیزات اتاق اورژانس (شامل کپسول اکسیژن، قفسه داروهای اورژانس، ست احیا شامل آمبوبگ و. . . حتی المقدور الکتروشوک) ضروری است.

۶- وجود حداقل یک نفر پرستار دندانپزشکی با تحصیلات دانشگاهی جهت ارائه خدمات درمانی مانند جرم گیری و آموزش بهداشت و همکاری با دندانپزشکان در هر نوبت کاری ضروری است.

۷- وجود حداقل یک نفر تکنیسین رادیولوژی با تحصیلات دانشگاهی در هر مرکز تخصصی دندانپزشکی در صورت داشتن دستگاه پانورکس ولترال سفال در کلیه نوبت های کاری فعال مرکز ضروری است. گفتنی است با توجه به تعداد یونیت و نوع تخصص، نیروی انسانی اعم از دندانپزشک و پیرادندانپزشک تعیین می شود. با توجه به شرایط عمومی و تخصصی ذکر شده راه اندازی یک درمانگاه دندانپزشکی دارای هزینه های بسیاری بالایی است که مهم ترین آن را تجهیزات و لوازم مربوط به آن تشکیل می دهند.

بخش دیگر هزینه های یک درمانگاه را هزینه اجاره و رهن یا خرید مطب دندانپزشکی تشکیل می دهد. با توجه به اینکه ملک مورد نیاز یک درمانگاه دندانپزشکی باید دارای مجوز و پروانه تاسیس مطب و کلینیک باشد در نتیجه ملک نسبت به ملک مسکونی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد هزینه بیشتری دارد.

دکتر حسین اقدامی دارای درمانگاه و مطب دندانپزشکی در غرب تهران است، وی می گوید «خرید هر متر ساختمان در این محوطه بین ۵٫۵ تا ۷ میلیون تومان قیمت گذاری می شود اما به دلیل بالا بودن قیمت املاک اداری و تجاری باید بیش از ۲۰ درصد گران تر یک ملک را خریداری کرد.»

به گفته وی «برای راه اندازی یک کلینیک دندانپزشکی در غرب تهران در کم ترین حالت باید بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان هزینه رهن پرداخت. همچنین اگر قصد اجاره آن وجود داشته باشد باید بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون اجاره برای یک ساختمان در نظر گرفت.»

وی معتقد است در هر نقطه از شهر تهران که کلینیک دندانپزشکی راه اندازی می شود نیاز به سرمایه ای بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون فقط برای تامین هزینه های ساختمان وجود دارد. اما در کلینیک های دندانپزشکی علاوه بر هزینه وسایل و تجهیزات ساختمان دستمزد کارکنان هم بسیار بالا است.

در کلینیک ها معمولا روال بدین صورت است که دندانپزشک یک حقوق ثابت دریافت کرده و به ازای هر بیمار نیز درصدی به عنوان حق العمل می گیرد. هزینه های مواد مورد نیاز هم بستگی به سیاست های خرید دندانپزشک در مطب خصوصی یا شورای کلینیک دارد که معمولا دندانپزشک ها برای مطب شخصی خود مواد کمتری خریداری می کنند که در این صورت هزینه ها بیشتر می شود.

 

مطالب مرتبط: 

خصوصیات یک مطب دندانپزشکی خوب و مجهز

وظایف دستیار دندانپزشک در مطب دندانپزشکی

3.2

نظر خود را بنویسید